Benieuwd naar mijn inzichten? Mijn verhalen zijn bedoeld als inspiratiebron om talent ont-wikkeling centraal te stellen.

De kaart is niet het gebied

Vanmorgen vroeg nodigde ik mijn man uit voor een wandeling. Vanuit mijn behoefte aan samen-Zijn nadat ik twee volle dagen afwezig was geweest. In mijn uitnodiging reisde ik naar zijn land, dwars over de grens heen. Ik zegde hem zelfs -ongevraagd- toe dat ik mijn mond zou houden. Omdat ik weet dat ik in mijn enthousiasme de neiging kan hebben om mijn gedachten via zijn oren en ogen te ordenen. Waarbij ik niet bepaald tegemoet kom aan zijn langverwachte behoefte aan stilte. Onbewust sloot ik daarmee een verborgen contract. En dat heb ik geweten.

Vanaf de start van onze tocht kon ik zijn tempo niet bijhouden. Eerst liepen we naast elkaar maar zodra hij een achterligger zag, koos hij een nieuw pad. Er ontstond een veld van leiden en volgen. Hij leidde. Ik volgde. Voor mij bekend, vertrouwd terrein. Maar met het inmiddels verkregen (in)zicht op mijn taakgerichte en aanpassingsgevoelige tweede natuur was ik mij gewaar van de mogelijke gevolgen daarvan. Onbewust volgen, leidde bij mij namelijk altijd tot een opvolgende beweging van lijden. Met de lange ij. Eerst van mezelf. En vervolgens wist ik niet zelden in rap tempo mijn pijn te verleggen naar de ander. Met bepaald geen effectieve communicatie tot gevolg.

In de snelheid waarmee ik mijn man probeerde bij te houden, was ik mij vanmorgen volledig gewaar van mijn eigen tempo. Ik voelde namelijk dat ik buiten adem raakte. Precies zoals vroeger altijd gebeurde wanneer ik het tempo van mijn vader kopieerde als we vrijdagavond samen naar de stad gingen om een taartje te halen. Ik hing dan aan zijn arm en zweefde als het ware naast hem. Volledig één. Ingegeven door mijn behoefte aan samen-Zijn. Een symbiose waarin ik op de bovenlaag werd bevestigd in mijn verlangen naar thuiskomen. Op de onderlaag benam het mij letterlijk en figuurlijk de adem.

Gaandeweg mijn tocht naar volwassenheid ging ik daardoor steeds hoger ademen om het tempo bij te houden. Mij volledig onbewust van het daarbij buiten bedrijf stellen van een belangrijk deel van mijn lijf. Ik vergat simpelweg mijn hele Zelf mee te nemen.

Terwijl ik daar vanmorgen zo liep achter mijn man ging ik bewust steeds langzamer lopen. In mijn zoektocht naar mijn eigen tempo kreeg ik weer een mooi inkijkje in mijn binding met het land van vroeger. Op het eerstvolgende kruispunt ging het pad van mijn man doelgericht vooruit. Mijn pad boog even af naar rechts waarna ik hem na een paar tussenstappen op mijn eigen tempo ineens wel kon bijbenen. Het leek bijna alsof zijn pas vertraagde. We troffen elkaar na de bocht. En zwaaiden. Als twee kleine kinderen staken we onze handen op om elkaar te begroeten. Een ont-moeting pur sang. Glimlachend. Ons beiden volledig bewust van de symboliek. Na een onwennig maar beslist “hoi” liepen we samen verder. Elk op ons eigen tempo. Naast elkaar. Contact voor contract. Want de kaart is nu eenmaal niet het gebied.

Tijdens mijn wandelingen door de natuur laat ik mij dagelijks verwonderen. Ik kan mij inmiddels zo afstemmen op deze bron van in-formatie dat ik mijn verkregen inzichten met liefde steeds meer kan en wil inzetten tijdens coaching & training en bij het ophalen en schrijven van verhalen. De natuur heeft mijn blik op mijn eigen natuur in vergaande mate verruimd.

Wil je ook vanuit een ander perspectief zicht krijgen op jouw natuur?

Uitnodiging - Vanaf 30 juni aanstaande organiseer ik 3 weken achter elkaar op elke dinsdagochtend een Meester in Talent Natuurbeleving.

Tijdens de Natuurbeleving beginnen we op gepaste afstand met de inwendige mens. Koffie/thee/een taartje. En: je bent welkom om een vraag te delen die NU van binnen bij jou leeft.

In een half uur lineaire tijd maken we contact met elkaar en reis ik met je mee naar jouw land. Daar vinden we het begin van jouw route en tevens het contract voor de wandeling in de natuur daarna.

Tijdens onze wandeling maken we vervolgens gebruik van de zichtbare en op het eerste oog onzichtbare signalen. Je mag erop vertrouwen dat ik 45 minuten volledig afgestemd ben op jou. En op dat wat er in en om ons heen gebeurt.

Na de wandeling reizen we terug naar jouw vraag. En bespreken we de nieuwe route die je hebt gevonden. Enkele dagen na de Natuurbeleving krijg je van mij nog een beknopt verslag van wat we onderweg hebben opgehaald.

De Natuurbeleving is relatief nieuw terrein voor mij. Je kunt de Natuurbeleving en daarmee 2 uur van mijn exclusieve tijd (inclusief het verslag na afloop) daarom nu tijdelijk ervaren voor slechts €97 exclusief BTW.

Data: Dinsdag 30 juni, 7 juli, 14 juli 2020.

Tijd: 9:30-11:30 uur.

Locatie: Hazerswoude Dorp, het adres ontvang je na aanmelding.

Investering: €97 exclusief BTW.

Reserveer je plek via: info@legallypersonal.nl. Geef bij je aanmelding ook even aan welke datum jouw voorkeur heeft. Mocht je nog vragen hebben, voel je vrij om mij te bellen op: 06-28582587.

Weet je welkom!

Meester in Talentvolle groet,

Saskia Cassandra