Benieuwd naar mijn ervaringen? Weten waarover ik mij dagelijks verwonder? Mijn blogs en nieuwsartikelen zijn bedoeld als inspiratiebron voor het versterken van de arbeidrelatie vanuit een focus op talentontwikkeling

Steunbehoefte en Hulpverlenen. Waar zitten de apen?

Mijn laatste verhaal over een dode egel heeft nogal wat stof doen opwaaien. Een verhaal dat ik schreef vanuit mijn intentie om met behulp van mijn verhalen en kwetsbaarheid jou uit te nodigen jezelf te gaan zien. Voor wie je ten diepste bent. Dat is namelijk waaraan de wereld behoefte heeft. Aan jou echte ik. Zonder al die maskers die je in de loop der tijd hebt opgezet om jezelf staande te houden. Om in het dierenthema te blijven, gaat dit verhaal over apen.

Lees meer

Wat ik leerde van een dode egel

Vanochtend tijdens mijn wekelijkse hardlooprondje zag ik in de verte iets liggen. Ik had al zo’n vermoeden wat het was, wilde het liefst omkeren maar dwong mezelf om verder te rennen. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat mijn eerste gevoel klopte. Een egel. In een split second dacht ik dat ie nog leefde. Geen idee waarom ik dat dacht. Een soort ijdele hoop ofzo. Terwijl ik doorliep, kon ik niet anders dan de egel vluchtig bekijken. Ik zag zijn kleine bebloede snuitje, zijn stekels en twee uitstekende pootjes. En terwijl ik de egel steeds verder achter mij liet, voelde ik drie dingen: 1. een soort waas langs mijn linkeroor, alsof mijn oor zich wilde afsluiten. 2. een misselijkmakend gevoel in mijn buik en 3. een intens verdriet.

Lees meer

Oproep: succes- en faalverhalen gezocht!

Vorige week schreef ik een blog over Eigenwaarde. En over hoe belangrijk het is om je eigen-waarde te gaan herkennen en erkennen. Binnen de Talenten Motivatie Analyse (TMA) methode waarmee ik werk, is Eigenwaarde één van de vier drijfveren die onderdeel uitmaken van de dimensie Emotionele Balans. Eigenwaarde is te beïnvloeden door jouw eigen succes- en faalverhalen.

Naar aanleiding van de positieve reacties op mijn blog over de drijfveer Eigenwaarde – en dan vooral op de combinatie tussen mijn persoonlijke relaas (leest toch lekker weg, de worsteling van iemand anders) én relevante inhoud (want het moet natuurlijk wel ergens over gáán) heb ik besloten een reeks te gaan schrijven waarin ik achtereenvolgens aandacht zal besteden aan alle 22 drijfveren die de TMA methode rijk is, gekoppeld aan de 44 talenten die daaruit gedistilleerd kunnen worden.

Lees meer

Eigenwaarde. Wat is jouw eigen-waarde?

"We zijn gewend om altijd maar te blijven doen. Uit angst dat de motor afslaat en we niet meer in actie kunnen komen." Een column in het Goois Dagblad van een bijzondere dokter met een missie. Dokter Juriaan. Dokter Juriaan is een arts met een andere blik. Voorbij de buitenkant.

Lees meer

Wat wil je later worden?

Ik wist als klein meisje niet wat ik wilde worden. Ik had geen idee. Ik vond gewoon heel veel dingen leuk. Maar in mijn omgeving zag ik allerlei mensen iets worden dus moest en zou ik ook iets worden. Maar wat dan? En hoe kon ik een verstandige keuze maken waarvan ik geen spijt zou krijgen? Ik had geen idee. Tot ik een keuze maakte.

Lees meer