Benieuwd naar mijn ervaringen? Weten waarover ik mij dagelijks verwonder? Mijn blogs en nieuwsartikelen zijn bedoeld als inspiratiebron voor het versterken van de arbeidrelatie vanuit een focus op talentontwikkeling

Raising the Bar: ont-wikkel je talenten

Ik heb altijd tijd tekort. Ik heb nog zoveel te doen. Ik heb (weer) niet genoeg gedaan. Ik moet alles zelf doen. Dit was de 'story of my life'. Een permanente do-modus. In alles legde ik de lat hoog. Wat ik niet besefte, was dat ik aan het overleven was. Totdat de dood om de hoek kwam kijken. In één klap stond ik stil.

Haar overleven nodigde mij uit om te gaan leven. Een uitnodiging die ik mocht aannemen. Ik koos ervoor om te gaan luisteren. Voor het eerst in mijn leven niet alleen naar anderen. Naar wat ik dacht te horen. Maar naar mezelf. Mijn gedachten. Zijn ze waar? Klopt het wat ik denk? Zijn dit nu gedachten of is dit gevoel? Ik wist het niet. De antwoorden zaten niet in mijn hoofd. Daar waar ik altijd op dacht te kunnen vertrouwen, was het nu één grote chaos. Hoe kreeg ik weer overzicht? Controle.

Weer een uitnodiging. Het doorgeefsysteem. Ze reageerde als een spiegel op mijn 'moeten' en 'de lat hoog leggen'. Haar verzet en boosheid als barometer. De noodzaak om anders te gaan kijken. Wat zit erachter? Waarom doet ze wat ze doet? Wat doe ik eigenlijk dat dit gedrag veroorzaakt? Wat wil ze mij laten zien?

Ze nodigde mij uit mijzelf niet langer te laten onderdrukken. Door de overtuiging dat ik altijd maar moet doorgaan. Door de angst dat stilstaan vast achteruitgang betekende. De angst die leidde tot frustratie en afreageren. Op anderen. Dit was de uitnodiging om te verbinden. Eerst met mezelf. En van daaruit met mijn omgeving.

Het laatste meisje in de reeks. De hekkensluiter. Een uitnodiging om nog meer te ont-wikkelen. Door te zijn. En te voelen. In contact te komen én te blijven. Te ademen. Los te laten. En te luisteren. Het moeilijkste dat er is. Het kost tijd. En het vraagt aandacht. Maar het is zo belangrijk. Want welk verhaal wordt er verteld achter de woorden die je hoort? Dat zijn de antwoorden waar het om draait. De antwoorden die bepalen hoe hoog jij jouw lat legt. Het is jouw keuze om te luisteren naar wat je wilt horen of te luisteren naar wat echt gezegd wordt.

Door jezelf vanuit jouw talenten te blijven ont-wikkelen leef je voor. Zodat de mensen met wie je samenwerkt en samenleeft zien wie jij werkelijk bent. En daardoor uitgenodigd worden om te onderzoeken wie zij zijn. En dat mogen we doen! Als we namelijk allemaal weten wie we zijn en wat we eigenlijk echt willen, kunnen we optimaal gebruik maken van elkaars talenten. En de lat samen verhogen.

Meester in Talent-volle groet,

Saskia

info@legallypersonal.nl