Benieuwd naar mijn inzichten? Mijn blogs zijn bedoeld als inspiratiebron om jouw talent ont-wikkeling centraal te stellen.

Welk talent zou je willen hebben?

Als voormalig advocaat schrijf ik maandelijks op het onlineplatform Mr. Studenten over talent ont-wikkeling in de juridische wereld. Lees hier mijn eerste blog.

Lees meer

Een 'Growth Mindset'​ als fundamenteel mensenrecht

Gisteravond heb ik een groot cadeau gekregen. Terwijl ik op weg naar mijn bed nog even nietsvermoedend mijn telefoon checkte, viel mijn oog op een WhatsAppje. Een Appje met een stuk tekst. Mijn tekst. Het ging over een bijdrage bij een bericht dat ik onlangs op LinkedIn had gedeeld. Een deel van mijn tekst was rood omcirkeld. Later volgde hetzelfde bericht met een groene cirkel. Dat verzachtte het reed aangedane leed enigszins.

Lees meer

Talenten als zuurstof voor feedback

Het is 5 voor 12. Het is tijd. Tijd om jouw plek in te nemen. Tijd om te gaan staan waar jij voor staat. En ik kan je daarbij helpen. Ik heb de ultieme aansluiting gevonden met wat de wereld van mij vraagt. Want het is natuurlijk hartstikke mooi dat ik weet wie ik ben en wat ik wil. Maar uiteindelijk moet ik op het juiste moment de juiste mensen aantrekken die met mij willen samenwerken. En dat geldt ook voor jou.

Lees meer

'Up or Out'​ of 'Grow and Go'​?

In mijn tijd in de advocatuur was er niemand die mij vertelde wat mijn talenten waren en hoe ik ze verder zou kunnen ontwikkelen. Ook kreeg ik geen handvatten om mijn loopbaan gericht te sturen. Wat ik wel wist, was dat ik iets moest kunnen. Wat dat precies was, stond in algemene termen beschreven in de vacaturetekst voor de functie van advocaat-stagiaire waarop ik solliciteerde.

Lees meer

Wat van mij is, is van mij. Wat van jou is, is van jou.

In de VS waar ik een aantal jaar heb gewoond, hing er op de deur van de preschool van mijn oudste dochter een poster met de intrigerende titel: Toddler Property Laws. Hoewel ik mijn rechtenstudie destijds ook al enige tijd geleden had afgerond, kon ik mij niet herinneren dat er een wettelijke basis bestond voor eigendomsrechten voor peuters.

Lees meer