Benieuwd naar mijn inzichten? Mijn blogs zijn bedoeld als inspiratiebron om jouw talent ont-wikkeling centraal te stellen.

Alles liever dan de waarheid

Waarom is je zaal nog niet vol? Hoe kan het dat je zelfs gratis een lezing aanbiedt en je zaal is niet vol? Waar ben jij? Waarom zie ik jou niet? Ik merk dat ik in de verdediging schiet als ze deze Tsunami aan vragen over mij uitstort. Ik ben mij bewust van mijn overtuigingsdrang maar mompel iets in de trant van: “ik ben nu eenmaal geen goeroe.” Uiteraard stelt ze de enige juiste vervolgvraag: maar waarom dan niet? Ik voel de weerstand. Probeert zij mij nu ook al in een hokje te stoppen?

Lees meer

De kunst van het niet-weten

"En het is zo stil in mij ik heb nergens woorden voor. Het is zo stil in mij en de wereld draait maar door. En het is zo stil in mij ik heb nergens woorden voor. Het is zo stil in mij".

Een treffende tekst van de band: Van Dik Hout. Het is al een tijdje stil. Stiller dan "normaal" in ieder geval. Ik weet het even niet. Ik wil het begrijpen maar ik snap het niet. Ik bevind mij in een soort grijs middengebied. Het voelt als stilstand. Mijn voorheen sterk aanwezige, soms zelfs tomeloze energie, lijkt weg. Ik kijk achterom en voel dat ik haar daar niet ga vinden. Er is natuurlijk ook helemaal geen weg terug. Maar als ik vooruit kijk, kan ik nog nét niet helemaal niet zien waar ik naar toe geleid word.

Lees meer

Hoe leer je jouw vliegtuig veilig vliegen?

Als voormalig advocaat schrijf ik maandelijks op het onlineplatform Mr. Studenten over talent ont-wikkeling in de juridische wereld. Lees hier mijn negende blog

Lees meer

3 vuistregels om conflicten te voorkomen

Als voormalig advocaat schrijf ik maandelijks op het onlineplatform Mr. Studenten over talent ont-wikkeling in de juridische wereld. Lees hier mijn achtste blog

Lees meer

Het leven begint bij 40. Ik nodig je uit voor mijn feestje

Onlangs vierde ik mijn leven. Nu mag het leven wat mij betreft elke dag een feestje zijn maar in principe is er voor mij, net als voor jou, 1 hoogstpersoonlijke feestdag per jaar gereserveerd. Namelijk de dag waarop we ‘verjaren’. Hoewel de juridische betekenis van dit woord voor één van beide partijen vaak minder florissant uitpakt, is de ‘verjaring’ waarop ik doel toch vooral omgeven met slingers en ballonnen. Althans, als je het goed viert.

Lees meer