Benieuwd naar mijn inzichten? Mijn blogs zijn bedoeld als inspiratiebron om jouw talent ont-wikkeling centraal te stellen.

Wat van mij is, is van mij. Wat van jou is, is van jou.

In de VS waar ik een aantal jaar heb gewoond, hing er op de deur van de preschool van mijn oudste dochter een poster met de intrigerende titel: Toddler Property Laws. Hoewel ik mijn rechtenstudie destijds ook al enige tijd geleden had afgerond, kon ik mij niet herinneren dat er een wettelijke basis bestond voor eigendomsrechten voor peuters.

Lees meer

De tijd vliegt. Zorg dat je zelf de piloot bent.

Elke week zit ik op een yogamatje. Eigenlijk zou ik dat elke dag moeten doen maar daar heb ik geen tijd voor. Althans, ik maak er geen tijd voor. Daarom heb ik het nodig om 1 keer per week een vaste afspraak te hebben met mijn yogadocente om bijna 1,5 uur de tijd te nemen. Omdat ik het mezelf wel gun. Tijd.

Lees meer

Raising the Bar: ont-wikkel je talenten

Ik heb altijd tijd tekort. Ik heb nog zoveel te doen. Ik heb (weer) niet genoeg gedaan. Ik moet alles zelf doen. Dit was de 'story of my life'. Een permanente do-modus. In alles legde ik de lat hoog. Wat ik niet besefte, was dat ik aan het overleven was. Totdat de dood om de hoek kwam kijken. In één klap stond ik stil.

Lees meer

Ik ben boos maar ik ben oké

Ik ben boos. Of beter gezegd, ik was boos. Ik wil het niet hebben over mijn boosheid in het verkeer als mijn mede weggebruikers in mijn ogen te lang links blijven rijden of zich niet aan de minimale snelheid houden (ja echt, die bestaat). Of mijn boosheid als er iemand voordringt bij de kassa. Of mijn intense leeuwinnenboosheid als mijn dochters of andere dierbaren oneerlijk worden behandeld. Dat is niet de boosheid waarover ik het in deze blog wil hebben. Dat is allemaal boosheid waarvan ik mij zeer bewust ben. Boosheid die ik inmiddels zeer goed kan verklaren. Boosheid die er, al dan niet in gematigde vorm, mag zijn.  

Lees meer

Steunbehoefte en Hulpverlenen. Waar zitten de apen?

Mijn laatste verhaal over een dode egel heeft nogal wat stof doen opwaaien. Een verhaal dat ik schreef vanuit mijn intentie om met behulp van mijn verhalen en kwetsbaarheid jou uit te nodigen jezelf te gaan zien. Voor wie je ten diepste bent. Dat is namelijk waaraan de wereld behoefte heeft. Aan jou echte ik. Zonder al die maskers die je in de loop der tijd hebt opgezet om jezelf staande te houden. Om in het dierenthema te blijven, gaat dit verhaal over apen.

Lees meer