Kom je spelen?

Je bent jurist of advocaat (of iets anders, want we zijn natuurlijk niet het beroep dat we uitoefenen) en je hebt een vraag. Maar je weet het antwoord niet. Het gaat over jou. Misschien sta je nog aan het begin van jouw loopbaan. Of je doet al een tijdje wat je doet maar je vraagt je af waar je eigenlijk naar toe gaat. Misschien kun je (nog) niet vinden wat je zoekt. In ieder geval wil je graag weten hoe je je verder kunt 'ont-wikkelen'. Hoe dan ook ben je talentvol. Je bent oké. Precies goed zoals je bent.

Maar wie ben je eigenlijk? Wat zijn jouw talenten? Wat zou je het liefste willen? Als ik het over talenten heb, gaat het niet over de door jou ontwikkelde competenties en vaardigheden. Dit gaat een laagje dieper. Het gaat om jouw behoeften. Jouw drijfveren. En het gedrag dat je op basis daarvan het liefst wilt laten zien. Het kan zijn dat jouw omgeving iets anders van je vraagt. Het kan zijn dat jij iets anders van jezelf vraagt. Ook dat is oké. Als je het maar weet. Want niets is vervelender dan zoeken naar een antwoord waarvan je denkt dat je het nooit zal vinden.

Als jurist en voormalig advocaat weet ik hoe belangrijk het is om je talenten te kennen en ernaar te handelen. In mijn coachings- en trainingstrajecten start ik graag met één van de instrumenten van de TMA methode®: de Talentenanalyse. Deze analyse geeft een blauwdruk van jouw persoonlijkheid, waarom je doet wat je doet en in welke mate je gedrag vertoont dat tegen jouw natuurlijke behoefte ingaat.

De Talentenanalyse is een persoonlijkheidstest. Het is niet de waarheid maar met deze onderlegger komen we snel tot de kern. Het is een manier om jouw talentenpatronen helder te krijgen zodat we van daaruit kunnen onderzoeken hoe jij jezelf verder kunt ont-wikkelen. Dat doen we door ook te kijken naar wat jij nodig hebt om jezelf helemaal te laten zien. En te kiezen. Voor jezelf. Zodat je jouw talenten helemaal gaat omarmen en ze bewust gaat inzetten.

En daarvoor gaan we samen spelen. Met jouw talenten. Alleen of met jouw team.

Bij mij mag je zijn wie je bent. Speels en vrij.
En laat de moeilijke vragen maar aan mij.