Mijn reisverhaal

Als klein meisje deed ik niets liever dan spelen. Mijn talenten waren toen al: verhalen bedenken, toneelstukjes opvoeren, schrijven en praten. Met anderen. Met mezelf. Het liefst voor de spiegel. Ik was altijd blij en ook als ik even niet blij was, lukte het mij elke keer om weer blij te worden. Ik probeerde altijd wel iemand anders blij te maken. Dat lukte soms wel. En soms niet. Dan kon ik best verdrietig zijn. Voor mijn gevoel had ik er dan niet alles uitgehaald wat erin zat.

In 1998 maakte ik een rationele keuze om Rechten te gaan studeren. Een veilige keuze waarmee ik hoopte de waardering te krijgen waarnaar ik zo naarstig op zoek was. Ik ging geloven dat ik iemand moest worden. Terwijl ik al iemand was.

Jarenlang heb ik vooral heel veel met mijn hoofd gewerkt en gedaan waarvan ik dacht dat de omgeving dit van mij verlangde. Maar het was nooit genoeg. Altijd was er dat stemmetje: is dit het nu? Ik nam geen tijd meer om te spelen, nam afslagen als ik de hoofdweg niet meer interessant vond en ging door omdat ik niet wist wat ik nu eigenlijk precies wilde. Totdat ik geen andere keuze meer had. Mijn oudste dochter werd ernstig ziek. Leukemie. Van de ene op de andere dag kwam mijn zorgvuldig opgebouwde, gecontroleerde, leven op losse schroeven te staan. Mijn dochter overleefde en haar overleven nodigde mij uit om echt te gaan leven. Waar ik lange tijd gewend was om alleen aan de buitenkant te werken, kreeg ik een kans om een hele andere, vergeten kant van mijzelf opnieuw te ontdekken. Mijn binnenkant.

Vanuit mijn behoefte om meer te willen spelen, heb ik de stap gezet van Meester in de Rechten naar Meester in Talent. Inmiddels ken ik mijn lichte maar ook mijn schaduwkanten. En heb ik ze met elkaar verbonden. Ik geloof erin dat ook jij het recht hebt om gezien en gehoord te worden om wie je ten diepste bent vanuit jouw intrinsieke behoefte. En dat begint met jeZelf. Door dat wat onbewust is (weer) bewust te maken, kun je jouw voorkeursgedrag effectief inzetten. Waardoor je keuzes kunt maken die daar helemaal bij passen. Als je weet wie je bent en wat je ten diepste wilt, kun je jouw gedrag en keuzes daarop afstemmen. Van binnen naar buiten. In plaats van andersom. Want op jouw plek kom je volledig tot je recht. Work on your Job. Make your Job Work.