Reis je mee?

Je bent een hoogontwikkelde denker en je staat de hele dag (en misschien ook wel een deel van de nacht) 'aan'. Je bent gewend om scenario's te bedenken en met oplossingen te komen. Voor anderen.

Wat belangrijk is voor jou, is in de loop der tijd naar de achtergrond verschoven. ‘Omwikkeld’ met gedachten, overtuigingen en bijbehorend gedrag. Gedrag dat helpt om te overleven in een zakelijke omgeving waarin er vooral een beroep op jouw hoofdkennis wordt gedaan. Je bent gewend om je te richten op je prestaties. Je kunnen. Niets mis mee totdat je merkt dat dit niet meer voldoende is.

Om verder te kunnen groeien, is er namelijk meer nodig. Niet meer hoofdkennis maar meer kennis van en over jezelf. Het kan zijn dat jouw omgeving je hiertoe uitnodigt. Omdat dat wat je altijd deed, niet meer werkt. Omdat je de voldoening mist of omdat je merkt dat er sluimerende, onderhuidse conflicten spelen. Op je werk. Of privé. Je wilt dat er iets verandert. Daarvoor is nodig om jezelf te ontdoen van alle wikkels waarmee je je in de loop van je leven hebt omwikkeld. Dat mag je doen tijdens jouw 'ont-wikkelingsreis'.

Tijdens deze bijzondere reis doen we drie dingen:
1. We beginnen de reis met het aanvragen van jouw unieke Talentenpaspoort;
2. Daarna vervolgen we de reis en brengen we jouw eerdere reisverhalen in kaart;
3. Tenslotte reizen we met de juiste reisinformatie naar de plek van bestemming.

In de ‘ont-wikkelingsreis’ breng ik samen met jou het unieke samenspel van jouw natuurlijke en aangeleerde gedrag in kaart. Waarom doe je wat je doet en in welke mate vertoon je gedrag dat wel of niet in overeenstemming is met jouw natuurlijke behoefte? Dit alles vanuit de gedachte dat, als je het verschil gaat herkennen tussen jouw natuurlijke behoefte en het getoonde -vaak onbewuste gedrag- je veel effectiever kunt gaan communiceren. Daarvoor maak ik onder meer gebruik van de Talentenanalyse van de TMA Methode.

Aan de hand van jouw reisverhalen tot nu toe gaan we kijken naar wat jij aan de buitenwereld vertelt en laat zien. Wat is van jou en wat is van de ander? Je hebt misschien geen keuze gehad in het aannemen van bepaalde overtuigingen vanuit jouw opvoedsysteem of levenservaringen maar je hebt altijd een keuze in wat je wilt teruggeven en hoe je iets vervolgens wilt doorgeven en voorleven.

Vanuit jouw ‘ont-wikkelde’ identiteit organiseer je jouw verdere reis. Met wie wil je reizen en waarnaar toe? Door eerst af te stemmen op jezelf kun je op een andere laag verbinden met jouw reisgezelschap. Dit opent de weg naar harmonie. Daar waar iedereen optimaal gebruik kan maken van elkaars talenten en duurzame resultaten kunnen worden behaald. Het doel is om de bestemming zelf vorm te geven. Door te blijven leren. Van en met elkaar.

Het leven is voor mij een grote leerschool. Ik gebruik mijn ‘ont-wikkelde’ levenslessen om een stukje met jou en/of jouw organisatie mee te reizen.

Wil je weten wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Ik nodig je graag uit voor een Meester in Talentgesprek. Het is mijn missie om werk te maken van jouw werk. Dat wat jij te doen hebt.
Work on your Job. Make your Job Work.