Benieuwd naar mijn inzichten? Mijn verhalen zijn bedoeld als inspiratiebron om talent ont-wikkeling centraal te stellen.

Wie ben ik om dit te zeggen?

Ik voel aan alles dat er iets te gebeuren staat. Wat en hoe weet ik niet. In het niet-weten laat ik het zijn. Vlak voordat we naar binnen gaan, fluister ik in haar oor: “je mag alles zeggen wat je voelt. Als je iets niet prettig vindt, zeg het. Als je ergens vragen over hebt, vraag het.”

Lees meer

Bestemming bereikt. May the journey continue.

Als voormalig advocaat schrijf ik maandelijks op het onlineplatform Mr. Studenten over talent ont-wikkeling in de juridische wereld. Lees hier mijn twaalfde blog

Lees meer

Het hart op de tong dragen of jezelf op de lippen bijten?

Wellicht ken je het spreekwoord: “Het hart op de tong dragen”. Dit spreekwoord heeft een enigszins negatieve bijklank omdat het suggereert dat je daarmee altijd maar alles moet zeggen wat je op je hart hebt. En dat schijnt niet altijd even ‘slim’ te zijn. Kinderen doen het gewoon. Hun hart laten spreken. Dus wat is er eigenlijk mis mee?

Lees meer

Een blinde vlek op de kaart. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Als voormalig advocaat schrijf ik maandelijks op het onlineplatform Mr. Studenten over talent ont-wikkeling in de juridische wereld. Lees hier mijn elfde blog

Lees meer

Mijn welkom bij Phoenix Opleidingen

10 minuten op een meditatiekussentje. Ik pak mijn telefoon. Zal ik een timer zetten? Nee. Het is goed zo. Ik ga het ervaren. Hoewel ik al weer een flink aantal jaren yoga beoefen, is mediteren zonder stembegeleiding van mijn yoga docente iets waarvan ik nog altijd in eerste instantie liever weg blijf. Maar ik doe het steeds vaker. En het kost mij geen moeite meer. Hoewel er altijd die terugtrekkende beweging zal zijn. Voordat ik mezelf toesta te gaan zitten, zoek ik naar afleiding. Zijn er nog mailtjes te beantwoorden? Afspraken te maken? Inspirerende quotes of gedachteflitsen van anderen te lezen? Nee. Ik ga dit nu doen. Omdat ik weet dat mijn schrijfsels beduidend krachtiger zijn als ik eerst contact heb gemaakt met mezelf.

Lees meer