Benieuwd naar mijn inzichten? Mijn verhalen zijn bedoeld als inspiratiebron om talent ont-wikkeling centraal te stellen.

De bruggenbouwer

De brug is afgesloten. Het rood/witte lint is onverbiddelijk. Het busje dat erachter geparkeerd staat, vormt de bekrachtiging. En voor het geval dit nog niet genoeg is, kijkt de kleine, zwart-wit gevlekte, hond mij recht in de ogen aan. Hij houdt zijn kop schuin alsof hij wil zeggen: "ja, je zult echt een andere route moeten nemen." Heel even is er een oude vlaag van paniek. "Wat nu?"

Vrijwel meteen maakt mijn onzekerheid plaats voor een pragmatische opluchting. "Oh ja, ik kan gewoon een brug verder." Om af te sluiten met een glimlach en bijbehorende ingeving. Want: dit patroon ken ik van mezelf. Ik kan een licht gevoel van trots niet onderdrukken.

Voorheen zou er bang=boos zijn geweest. Ik zou mij van buiten hebben aangepast maar van binnen zou deze onvrijwillige aanpassing zich ongeveer vertalen in de navolgende confronterende gedachten: "Hoezo is die brug nu afgesloten? Waarom is dit niet aangekondigd? Het is ook ALTIJD hetzelfde liedje, ZE doen maar gewoon waar ZE zelf zin in hebben." Doorspekt met oordelen zou ik narrig en mopperend mijn weg hebben vervolgd. Om vervolgens de betreffende 'bruggenbouwer' in gedachten te vervloeken.

Juist door mijn ingeving kan ik aan de andere kant van het water ter hoogte van de kapotte brug even stoppen. Daardoor sta ik mezelf toe contact te maken met mijn natuurlijke interesse in mensen. Terwijl ik het tafereel gadesla, komt 'de 'bruggenbouwer' naar mij toe. We raken aan de praat. Ik vraag hem naar zijn werk en leer dat de brug slechts under construction is. Niet alle planken worden vervangen. De brug wordt slechts verstevigd. De hond is er voor de 'bruggenbouwer' omdat hij het werk alleen moet doen in deze drukke Corona-tijden. Ik hoor dat de hond niet van andere honden houdt en met zijn aanwezigheid voorkomt dat andere honden 'door het lint' gaan.

Hij vertelt. Ik luister. Mijn hart maakt een sprongetje als ik denk en voel: wat is dit een mooi verhaal! Door eerst licht te laten schijnen op mijn eigen verhaal -inclusief the mess- wordt de weg vrij gemaakt voor werkelijk contact met het verhaal van de ander. Alleen als je je 'hele' verhaal kent, kun je dit verhaal zuiver door het verhaal van de ander heen halen. Zo creëer je de ruimte voor jouw unieke message. Ik geloof erin dat dit het mensenwerk is dat we allemaal te doen hebben. Apart. En Samen.

Als je jezelf de tijd gunt om stil te staan bij je eerste -gevoelsmatige- beweging kan je ook onderzoeken of die beweging nog wel 'klopt' in het hier en nu. Of is er wellicht sprake van een 'oud' verhaal dat nog in je hoofd rondspookt? Wat is werkelijk van jou? Wat is van vroeger?

Wat levert het je op om hierbij stil te staan? Ik noem een paar voorbeelden.

1. Er ontstaat (adem)ruimte voor jezelf om in het hier en nu een andere keuze te maken. Die misschien wel veel beter bij jou past.

2. Je wordt er wendbaarder, innovatiever en creatiever door. Je ziet immers meer perspectieven en dus ook andere richtingen.

3. Je krijgt meer begrip voor het verhaal van de ander. Als je jouw verhaal niet onbewust bij de ander neerlegt, heb je veel meer invloed op het voorkomen van onnodige conflicten en het versterken van de samenwerking.

4. Als je jouw verhaal eerst 'door jezelf heen haalt' ben je ook veel beter in staat om feedback te geven. Door eerst jezelf te 'voeden', kun je de ander zuiver 'terug-voeden'.

Door jouw persoonlijkheid onder de loep te nemen, krijgt je zicht op jouw unieke drijfveren en talenten. Wat heb je aangeleerd? Wat dient je niet (meer) en wat wil je 'afleren'? En bovenal: wat wil je behouden en versterken? Zo ontrafel je wie je bent en waarvan jij bent. Dat is niet altijd makkelijk maar: je hoeft het gelukkig niet alleen te doen. Juist dat ontrafelen en verbinden, is wat ik het liefste doe. Dat is waar ik van 'ben'.

Tijdens mijn dagelijkse wandelingen door de natuur laat ik mij verwonderen door alles wat er in en om mij heen gebeurt. Deze in-formatie zet ik met liefde in tijdens coaching & trainingen waarbij er ook ruimte is om de opgehaalde verhalen te verbinden aan de concrete uitkomsten van de Talenten Motivatie Analyse (TMA) methode. Altijd met de insteek om het 'hele' verhaal te achterhalen. Zodat de blik op de eigen natuur in vergaande mate wordt verruimd en er vervolgens in verbinding verder kan worden bewogen. Vanuit mijn eigenheid geef ik je een inkijkje in mijn verhalen. Mijn weg. Ik loop graag een stukje mee op jouw weg.

Meester in Talentvolle groet,

Saskia Cassandra

Legally Personal

+31 6 28 582 587

info@legallypersonal.nl

www.legallypersonal.nl